Uw Familiemediator

Contact opnemen

SCHEIDINGSMEDIATOR IN ALPHEN AAN DEN RIJN

EINDE HUWELIJK, SAMENWONEN EN GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

WAT KAN UW SCHEIDINGSMEDIATOR VOOR U BETEKENEN?

 • Het opstellen van het ouderschapsplan
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • Alimentatieberekeningen voor zowel kind als partner
 • Begeleiding bij specifieke onderdelen die niet goed verlopen, zoals de omgangsregeling.

Uw scheidingsmediator de Familiemediator houdt de communicatie op gang én is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

SCHEIDINGSMEDIATOR

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? De Familiemediator is de scheidingsmediator Alphen aan den Rijn en omstreken. Ze begeleiden uw scheiding van A tot Z. Daarnaast zijn ze als MfN- registermediator in en om Alphen aan den Rijn werkzaam en voeren ze naast arbeids- en burengeschillen vooral veel echtscheidingsmediations uit. De Familiemediator is geaccrediteerd familie mediator en MfN- registermediator.

Als mediator biedt de Familiemediator mensen die te maken hebben met een conflict de ruimte (letterlijk en figuurlijk) om met elkaar in gesprek te gaan in een veilige omgeving. Zodat ze weer ontspannen kunnen ademhalen. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren lukt het vaak beter om de eigen creativiteit aan te spreken en oplossingen te bedenken die wèl werken.

MEDIATION DIENSTEN VAN ONZE SCHEIDINGSMEDIATOR;

Onze scheidingsmediator in Alphen aan den Rijn begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank worden ingediend. Afhankelijk van uw wensen bieden wij u de volgende diensten:

 • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
 • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
 • Alimentatie (her)berekenen;
 • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
 • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;

KOSTEN SCHEIDINGSMEDIATOR

Scheiden mediation Alphen aan den Rijn gebeurt vakkundig, snel en voordelig. Als u niet boven de bepaalde inkomensgrens komt, worden de kosten van mediation door de overheid vergoed. In dat geval betaalt u een totaalbedrag van € 54,- of € 107,- voor het hele traject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stelt de Familiemediator de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 160,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

ALIMENTATIE BEREKENEN BIJ MEDIATION SCHEIDING

Uw scheidingsmediator berekent uw draagkracht, partner- en kinderalimentatie voor u. Hierdoor krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden na de scheiding. Waar mag u op rekenen bij uw scheidingsmediator Alphen aan den Rijn;

 • Vertrouwelijkheid;
 • Neutraliteit;
 • Luisteren zonder oordeel;
 • Aandacht voor de details;
 • Begeleiding van A tot Z;
 • Afspraken tijdens kantooruren of ’s avonds en in het weekend;
 • Ruime mate van bereikbaarheid;
 • Bij u thuis of op kantoor.

GRATIS EN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK MET UW SCHEIDINGSMEDIATOR

Als u voor uw scheiding een scheidingsmediator uit de omgeving van Alphen aan den Rijn zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan met de Familiemediator. U kunt onze scheidingsmediator ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie.

De Familiemediator is als familie mediator werkzaam in Leidsche Rijn, Mijdrecht, Alphen aan den Rijn, Uithoorn, Woerden. Mail haar gerust voor meer informatie: info@uwfamiliemediator.nl, of bel 06 – 40 66 42 42 voor een vrijblijvend gesprek.