Scheidingsmediator Hoofddorp

Een scheidingsmediator in omgeving Hoofddorp gezocht? De Familiemediator helpt u graag bij het maken van afspraken. Een echtscheiding, het verbreken van een geregistreerd partnerschap of het uit elkaar gaan na al samengewoond te hebben kan erg zwaar vallen. De emoties lopen hoog op en uw leven staat even op zijn kop. Toch zult u van alles en nog wat met elkaar moeten bespreken. Als u flink met elkaar in de clinch ligt zal het maken van afspraken erg moeizaam gaan. U bent al gebotst en moet dan ook nog eens samenwerken? Dat zal er toch regelmatig niet meer inzitten. Deze gevoelige situatie vraagt daarom om een speciale aanpak, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Zij dienen niet de dupe te worden van het conflict dat tussen jullie speelt.

Om deze situatie te verbeteren kunt u een scheidingsmediator in Hoofddorp inschakelen. De mediator fungeert als neutrale tussenpartij en zorgt dat de communicatie tussen beide partijen op gang komt. Met de sturing van de mediator wordt het een stuk eenvoudiger om tot een compromis te komen.

Wat kunnen wij als mediator voor u betenen?

Als scheidingsmediator in Hoofddorp kunnen we diverse diensten bieden bij uw scheiding. Wij zijn er niet alleen om de gesprekken tussen u en uw (ex-)partner te begeleiden. Zo kunnen we u ook bij de scheiding in zijn geheel begeleiden, van het begin tot het einde van het scheidingstraject. Een opsomming van onze diensten:

  • Begeleiding bij uw echtscheiding, van begin tot eind of een gedeelte ervan
  • Oplossingen vinden voor conflicten als gevolg van uw scheiding
  • Alimentatie (her)berekenen
  • Echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan opstellen
  • Duidelijke afspraken maken over zaken als ouderlijk gezag en omgangsregelingen
  • Eventueel extra ondersteuning van een kinderpsychologe

Gratis kennismakingsgesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat kosten een scheidingsmediator in Hoofddorp?

Scheiden kan erg duur zijn. Dat zal zeker het geval zijn wanneer u een dure advocaat in de arm neemt. Deze advocaat behartigt weliswaar uw belangen en zal zijn best doen om de best mogelijke afspraken voor u te bewerkstelligen, hij vraagt daar ook een hoog uurtarief voor. Met een mediator in omgeving Hoofddorp kunt u op een betaalbare manier scheiden, zonder dat de scheiding minder goed uitgevoerd zal worden. De Familiemediator biedt mediation tegen scherpe prijzen aan, om het zo voor iedereen toegankelijk te maken.

Indien uw inkomen onder een bepaalde grens ligt kunt u onder omstandigheden aanspraak maken op een vergoeding door de Raad voor Rechtsbijstand. Zo kan een scheiding snel en voordelig zijn. Het enige wat u zelf dient te betalen indien u in aanmerking komt voor de vergoeding is uw eigen bijdrage. Het gaat om een eenmalig bedrag van €54 of €107. Zonder vergoeding wordt het bedrag van €165 excl. btw per uur gehanteerd. Gemiddeld genomen duren de gesprekken anderhalf uur per keer. Vaak zal één gesprek voldoende zijn, al zullen soms extra gespreken noodzakelijk zijn om tot afspraken te komen.

Gratis kennismakingsgesprek

Geïnteresseerd in hulp van een mediator en woont u in omgeving Hoofddorp? Naast Hoofddorp zijn wij ook werkzaam in Alkmaar, Utrecht en Amstelveen. Vraag dan gerust eens om een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Voor meer informatie over mediation of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.