Scheidingsmediator in Mijdrecht

Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

Wat kan uw scheidingsmediator voor u betekenen? 

 • Het opstellen van het ouderschapsplan
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • Alimentatieberekeningen voor zowel kind als partner
 • Begeleiding bij specifieke onderdelen die niet goed verlopen, zoals de omgangsregeling.

Gratis kennismakingsgesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scheidingsmediator in Mijdrecht

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien?  Marlies Tan is dé scheidingsmediator in Mijdrecht en omstreken. Ze begeleidt uw scheiding van A tot Z. Marlies Tan is als MfN- registermediator in en om Mijdrecht werkzaam en voert naast arbeids- en burengeschillen vooral veel echtscheidingsmediations uit. Marlies Tan is geaccrediteerd Familiemediator en MfN- registermediator.

Als mediator biedt ze mensen die te maken hebben met een conflict de ruimte (letterlijk en figuurlijk) om met elkaar in gesprek te gaan in een veilige omgeving. Zodat ze weer ontspannen kunnen ademhalen. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren lukt het vaak beter om de eigen creativiteit aan te spreken en oplossingen te bedenken die wèl werken.

Over Uw Familiemediator

UwFamiliemediator houdt de communicatie op gang  én is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

Alimentatie berekenen

Marlies Tan berekent uw draagkracht, partner- en kinderalimentatie voor u. Hierdoor krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden na de scheiding.

Diensten van onze mediators

Onze scheidingsmediator in Mijdrecht begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van een omgangsregeling, ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant, die bij de rechtbank worden ingediend.

 • Afhankelijk van uw wensen bieden wij u de volgende diensten: Begeleiden van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen;
 • Oplossen van een conflict dat tijdens of na uw scheiding is ontstaan;
 • Aanpassen van eerder gemaakte afspraken;
 • Alimentatie (her)berekenen;
 • Opstellen van uw echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan;
 • Afspraken afstemmen over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling;
 • Wij werken met een kinderpsychologe die, als u wenst, d.m.v. een kindgesprek de gedachten en wensen van uw kind helder krijgt en deze vervolgens met bijpassende handvatten met de ouders bespreekt.

Kosten van een scheidingsmediator

Scheiden via Marlies Tan, onze scheidingsmediator in Mijdrecht, gebeurt vakkundig, snel en voordelig. Als u niet boven de bepaalde inkomensgrens komt, worden de kosten van mediation door de overheid vergoed. In dat geval betaalt u een totaalbedrag van € 54,- of € 107,- voor het hele traject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stelt Marlies Tan de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 160,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

Contact met Uw Familiemediator

Woont u in de omgeving van Mijdrecht, wilt u proberen om er samen met uw ex-partner uit te komen en kunt u de hulp goed gebruiken? Vraag dan gerust een gratis vrijblijvend gesprek aan. Voor wie het ook liever zonder advocaat aanpakt, staan wij voor u klaar.

U kunt ook bij een van onze mediators terecht voor scheidingsmediation in Utrecht of scheidingsmediation in Uithoorn.