Scheidingsmediator in Woerden

Einde huwelijk, samenwonen en geregistreerd partnerschap. Een scheiding en einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen, brengt vele emoties teweeg en vergt veel organisatie. Alles verandert en dit zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Voor uw scheiding moeten veel besluiten worden genomen, terwijl de wensen van u en uw toekomstige ex-partner vaak uiteenlopen en het tijdens een scheiding soms lastig samenwerken is. Daarnaast zijn er vaak kinderen bij betrokken. Zij zijn het meest kwetsbaar en in veel gevallen te jong om hun eigen stem te laten horen.

Wat kan een scheidingsmediator voor u betekenen?

 • Het opstellen van het ouderschapsplan
 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
 • Alimentatieberekeningen voor zowel kind als partner
 • Begeleiding bij specifieke onderdelen die niet goed verlopen, zoals de omgangsregeling.

Uw scheidingsmediator houdt de communicatie op gang én is op de hoogte van alle aspecten rondom scheiden en uit elkaar gaan. Hiermee kunt u uzelf veel tijd, geld en frustratie besparen. Uw scheidingsmediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken over kinderen, financiën en toekomst.

Gratis kennismakingsgesprek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mediation

Gaat u scheiden? En wilt u dit betaalbaar en goed uitgevoerd hebben? Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? Onze scheidingsmediator in Woerden en omstreken begeleidt uw scheiding van A tot Z. Als mediator biedt Uw Familiemediator mensen die te maken hebben met een conflict de ruimte (letterlijk en figuurlijk) om met elkaar in gesprek te gaan in een veilige omgeving. Zodat ze weer ontspannen kunnen ademhalen. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren lukt het vaak beter om de eigen creativiteit aan te spreken en oplossingen te bedenken die wèl werken.

Kosten scheidingsmediator

Scheiden via mediation in Woerden gebeurt vakkundig, snel en voordelig. Als u niet boven de bepaalde inkomensgrens komt, worden de kosten van mediation door de overheid vergoed. In dat geval betaalt u een totaalbedrag van € 54,- of € 107,- voor het hele traject.

Na het invullen en opsturen van de vragenlijsten stellen wij de concepten op voor het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Daarna wordt u op gesprek uitgenodigd. Eventueel volgt een 2e of 3e gesprek. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Indien u geen toevoeging ontvangt bedraagt het uurtarief € 160,- excl. btw. Voor informatie over de inkomensgrens kijkt u op de website van Raad voor Rechtsbijstand: Rechtsbijstand.nl. Meer informatie over mediation bij scheiding vindt u op onze website.

Alimentatie berekenen

Uw scheidingsmediator berekent uw draagkracht, partner- en kinderalimentatie voor u. Hierdoor krijgt u inzicht in uw financiële mogelijkheden na de scheiding. Waar mag u op rekenen bij uw scheidingsmediator in Woerden;

 • Vertrouwelijkheid;
 • Neutraliteit;
 • Luisteren zonder oordeel;
 • Aandacht voor de details;
 • Begeleiding van A tot Z;
 • Afspraken tijdens kantooruren of ’s avonds en in het weekend;
 • Ruime mate van bereikbaarheid;
 • Bij u thuis of op kantoor.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek voor scheiding mediation

Als u voor uw scheiding een scheidingsmediator uit de omgeving van Woerden zoekt, vraag dan gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek aan met ons. U kunt onze scheidingsmediator ook discreet een vraag stellen; u krijgt dan binnen 24 uur antwoord. Of bel even voor meer informatie.

Als scheidingsmediator zijn wij werkzaam in heel Nederland. Dus niet alleen in Woerden, maar ook in in Alkmaar en Utrecht bieden we onze hulp aan bij een scheiding.